Kilpailun lisämääräys

LISÄMÄÄRÄYS

KILPAILUN NIMI: MJM-Kuljetus talvienduro 2.3.2023

LAJI/LAAJUUS: Kansallinen endurokilpailu, U20-,

 ja naisten SM, V-cup

KILPAILULUOKAT: A1, A2, A3, B1, B2, B3, C16, C21,C40, Naiset, V40, V50, V60

KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ: RiMPKK

 

ILMOITTAUTUMISET: Ilmoittautumiset Motti, Suomen moottoriliitto ry. https://motti.moottoriliitto.fi/sml/fi. Jälki-ilmoittautuneita ei oteta. Ilmoittautuminen alkaa 20.12.2023 ja päättyy 24.2.2024 klo: 23:59.

ILMOITTAUTUMISMAKSU: 60€

 

PERUUTUSEHDOT: Ilmoittautumismaksu sisältää 2 €:n siirtomaksun, joka tilitetään liitolle. Tämän takia kaikista ilmoittautumisista peritään 2 €:n käsittelymaksu peruutuksesta huolimatta. Ennen ilmoittautumisajan päättymistä tehdyistä peruutuksista palautetaan ilmoittautumismaksu vähennettynä 2 €:n siirtomaksulla. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista, palautetaan ilmoittautumismaksu takaisin vähennettynä toimistokuluilla 10 €.

KULJETTAJAPOSTI: Kuljettajille ei erikseen lähetetä kilpailua koskevaa materiaalia. Kaikki kilpailua koskeva tieto löytyy internetosoitteesta https://www.kahvakopla.com/kisasivut/2024-mjm-kuljetus-talvienduro/

PUHELINNUMERO KILPAILUPÄIVÄNÄ: 044 2032525

 

KILPAILU ALUE/-REITTI: Kierroksen kokonaispituus on noin 34 km, josta tietä vain muutama kilometri. Kaikilla hiekkatieosuuksilla on alhainen nopeusrajoitus, joita kuljettajien on noudatettava. Kilpailu on tiivistempoinen ja siirtymätiet kannattaa käyttää sykkeen tasaamiseen. Reitti on suunniteltu niin, että takkihuoltoa ei tarvita ja esimerkiksi huoltojoukot eivät pääse MK 2 maaliin.

Siirtymä MK 1:lle 6km, joka melkein kokonaan maastoa pitkin ja saa kuskit lämpimäksi.

MK 1 n. 5km Suoraviivaista sähkölinjan alustaa, josta mäkiselle metsäosuudelle jossa reitti kulkee lähempänä puita. Myöhemmin reitti kulkee välillä ajokoneen uria ja leveämpiä metsäpolkuja pitkin ja taas loppuosa erikoiskokeesta on kapeampaa ja hitaampaa enduroreittiä.

Siirtymä MK 2:lle lähtee heti maastoon ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen. Siirtymän pituus reilu 4km seuraavalle erikoiskokeelle, josta viimeinen kilometri hiekkatietä, jolla matala nopeusrajoitus.

MK 2 n. 5 km alkaa pellon reunasta, josta siirrytään ajamaan auraamattomia peltoja ja sieltä peltotielle. Nopealta peltotieosuudelta noustaan metsäkoneuraa pitkin suoraviivaista ja selkeää metsäuraa pitkin pienelle pellolle ja taas metsäuralle. Metsäurien jälkeen tullaan vanhan ralliradan pohjalle, jossa ajetaan tiepohjia ja kierrellään maakasoja nopealla alustalla. Erikoiskokeen viimeinen kilometri on erittäin vauhdikkaita tiepohjia.

Siirtymä MK 3:lle alkaa 30 nopeusrajoituksen tiellä, jota on 2 km. Tieltä siirrytään maastoon, jossa ajetaan hienoa reittiä noin 3 km maasto-osuus. Viimeinen kilometri ennen MK 3 alkua on asfalttitietä.

MK 3 n. 7,8 km erikoiskoe, joka alkaa vauhdikkaalla tiepohjalla. Tieltä siirrytään hitaaseen ja kuluneeseen kapeaan osuuteen, jossa on kaksi jyrkkää alamäkeä merkitty vaaranmerkein. Reitti jatkuu kapeana, mutta nopeampana urana jossa on välillä jouheat pyörittelyt männikössä. Välillä poiketaan soranottoalueen reunalle, jossa ei ole puustoa, vaan rakennettua koneuraa. Reitti jatkuu taas kapeana metsään, jossa kuluneen kivikon kautta krossiradalle. Radalta ajetaan lastenradalle ja loppuosuus on vauhdikasta ja helppoa metsää.

MK 3 päättyy varikkoalueen samaan reunaan, josta kuljettajat starttaavat aina myös uudelle kierrokselle.

 

MUUTA HUOMIOITAVAA: Kilpailijalla tulee olla huoltoalueella /autossaan 6kg:n sammutin. Kilpailijalla on oltava mukanaan, joko pyörässään tai ajovarusteisiin kiinnitettynä sideharsorulla sekä avaruuslakana. Huoltomaton käyttö on pakollinen ja sitä valvotaan.

KATSASTUS: Katsastus alkaa 7.30

Katsastuksessa kuljettajalla mukana pyörän paperit ja kypärä, kypärässä eikä sen lipassa ei saa olla kiinnitettynä mitään ylimääräistä SML:n urheilusäännöstön mukaisesti.

Tarkistetaan että kuljettajalla on sideharsorulla ja avaruuslakana kiinnitettynä pyörään tai ajovarusteissa.

Hartiasuojat pakolliset! Katso lajiryhmän säännöt kohta 061.2.1.1 AJOVARUSTEET. 
Rinta- ja selkäsuojan on oltava mukana katsastuksessa!

VARIKKOPAIKKA VARAUKSET 24.2.24 mennessä, Sami Vasala, sami.vasala@elisanet.fi / 0407350511

ILMOITTAUTUMINEN ALKAA: Kilpailutoimistolla klo: 7:00

KILPAILU ALKAA: klo: 9:00

KILPAILUNJOHTAJA: Tiina Sointula 

KILPAILUN SIHTEERI: Taina Hamari

YMPÄRISTÖPÄÄLLIKKÖ: Jukka Romppainen

REITTI: Otto Tengman

VARIKKO: Sami Vasala

KILPAILIJOIDEN YHTEYSHENKILÖ: Tiina Sointula 

 

Kilpailu järjestetään SML:n sääntöjen ja määräysten sekä tämän lisämääräyksen ja mahdollisesti myöhemmin annettavien määräysten ja ohjeiden mukaan.