LASTEN CROSSIKOULU

2.5.2017

Crossikoulu on suunnattu motocrossia harrastaville lapsille ikähaitariltaan noin 4–8-vuotiaat. Mukaan voivat tulla juuri aloittaneet ja myös jo lajia harrastaneet kuljettajat. Crossikoulu ajetaan Karhin lasten radalla.
MP-koulu alkaa tiistaina 2.5 Karhin motocrossradalla klo 18.00. Ajo-iltoja on toukokuussa viisi kertaa (tiistaisin klo 18–19.30) ja elokuussa jatketaan pitämällä toiset viisi kertaa. Elokuun aloitusajankohta tarkentuu myöhemmin. 
Koulutusta voidaan säätää oppilasmäärän ja oppilaiden tason mukaan. Kurssin vetävät Paavo Leppänen, Jenni Vähäkainu ja Timo Jaakonsaari.
Koulussa opetellaan lajin perusteita, ajoasentoa, jarruttamista ja muita ajamiseen sekä ratakäyttäytymiseen liittyviä asioita, jotta harrastus lähtee turvallisesti käyntiin. Leikkimielisiä kisalähtöjäkin voidaan ottaa, jos löytyy sopivia ryhmiä. 15–20 ajajaa olisi jo hyvä ryhmäkoko, mutta kurssi järjestetään pienemmällekin määrälle.
Crossikouluun osallistumisen edellytyksenä on Kahvakoplan jäsenyys ja kausikortti, sekä vanhempien aktiivinen osallistuminen rata-alueen talkoisiin. Kahvakoplan nuorisojäsenmaksu on 15 euroa, Karhin lasten radan kausikortti jäsenille on 100 euroa. 
Kurssilaisilla tulee olla omat pyörät ja ajovarusteet. Ajovarusteina tarvitaan kypärä, ajolasit, saappaat, kyynärsuojat, polvisuojat, niskasuoja tai tuki, rintapanssari ja ajohanskat.
Osallistujien lasten pyörissä on oltava lain velvoittama voimassaoleva liikennevakuutus. Lapsella tulee olla huoltaja mukana koko illan harjoitusten ajan. Lapsi on crossikoulussa huoltajan vastuulla.

Lisätietoja asiasta tullaan laittamaan Karhi MX-rata välilehdelle ja Karhin facebook-sivulle.

Terveisin
Hallitus