Niko Heikkala

22.3.2024

Kausi 2023 lyhyesti. Kauteen lähdettiin hakemaan suomenmestaruutta s4 luokasta ja mitali sijaa s1 luokasta. Tavoitteisiin ei aivan päästy ja syy siihen löytyy ainoastaan peiliin katsomalla.

Supermotokausi alkoi tänä vuonna poikkeuksellisen aikaisin, kun maaliskuussa pakattiin tavarat autoon ja keulan suunnaksi otettiin Espanjan murcia. Kolmen viikon reissulla sai reilusti ajoa alle, pyörää sai säädettyä enemmän käteen sopivaksi ja paljon samalla opittua.

Suomessa pääsi onneksi asfaltille ajamaan melko nopeasti reissun jälkeen, sillä espanjan nopeat radat sekoittivat hieman ajamista suomen suht hitailla radoilla.

Kauden ensimmäinen kilpailu ajettiin Hyvinkäällä ja kilpailu sujui odotusten mukaisesti, s4 luokassa voitto ja s1 luokassa 2 sija. Siitä oli hyvä jatkaa kohti lappeenrannan kisaa, jonka jo etukäteen tiesin olevan itselleni vaikea hankalan radan ja olemattomien ohituspaikkojen vuoksi. Lappeenrannasta kuitenki s4 2.sija ja s1 3. Sija.

Suomen kisoista seuraavana oli vuorossa Hyvinkään toinen kilpailu, mutta koska siihen oli reilusti aikaa, päätin käydä ajamassa yhden kisan baltic cuppia virossa. Paska reissu, mutta tulipahan käytyä.

Hyvinkään kakkos kisa meni melko samalla tavalla kun ensimmäinenkin, tiukkaakin tiukempaa taistelua kaikki neljä erää ja maalissa s4 luokan voitto ja s1 luokan kolmas sija.

Viimeisenä kilpailuna vuorossa oli imatran kilpailu, jossa s1 luokka ajoi poikkeuksellisesti kolme erää. Vapaissa harjoituksissa ajo kulki hyvin ja fiilis oli korkealla varsinaisia treenejä ja aika-ajoa varten. S4 luokan aika-ajosta irtosi lähtöruutu 2, jonka halusinkin, sillä imatralla lähtöjärjestys on ns väärinpäin ja 1 kuski lähtee ulkokurvin puolelta. Aika ajoissa oli muuten sekoilua aikojen kanssa ja kaiken kruunasi se että, että itse sain ajettua vain muutaman aika-ajo kierroksen ennen vaihdelaatikon hajoamista.

Siitä kiireellä koluamaan varikkoa läpi ja kilpakaverilta pyörä vuokralle seuraavaan s1 luokan aika ajoon. Vieras pyörä varustettuna sadekelin renkailla ei välttämättä ole kaikista parhain vaihtoehto, joten lainapyörällä kävin pompottelemassa pakolliset 3 kierrosta jotta pääsin luokan lähtöön.

S1 luokka ajoi ensimmäisen erän lauantai iltana, ja ehdittiin nippa nappa vaihtamaan slicksit alle, samalla kun faija purki rikkinäiset osat pois laatikosta. Broidi kävi hakemassa motopalvelusta tarvittavat osat ja systeri sekä emäntä lähtivät ajamaan broidia vastaan samalla kun ensimmäinen erä oli käynnissä. S1 luokan eka erä tuli ajettua aika varman päälle ja maalissa sija 4? Myöhään illalla saatiin osat imatralle ja niputettiin faijan kanssa laatikko kuntoon. Noin 23 aikaan illalla kävin vielä ajamassa nopean testin viereisellä teollisuusalueella ja totesin pyörän toimivan. Seuraavana päivänä olikin vuorossa s4 ja s1 luokan neljä kilpa erää. S1 luokasta irtosi 4? Sija ja s4 luokasta toinen sija. S4 luokan toinen sija tarkoitti sitä että suomenmestaruus jäi saavuttamatta ja se söi miestä aika lailla. Kaudesta jäi käteen kuitenkin s1 ja s4 luokista kummastakin sm hopea. Ensi vuonna jatketaan ja pyritään treenaamaan enemmän ja tehokkaammin kun aikaisemmin.