RR-koulu junioreille 

Kilpailukauden 2020 ensimmäiset Circuit Racing SM-kilpailut (Road Racing) ajettiin Kemoran moottoriradalla sunnuntaina 28.6.20. 

Koronan takia kilpailut järjestettiin yksipäiväisinä, joten aikataulu sunnuntaina oli tiukka, aika-ajot ja kaksi kisalähtöä saatiin päivään sovitettua. luokkia oli MinGP/Ohvale, Superstock 600 (SM), Jokamiesluokka/Supersport 300/FIN Moto3 ja Superbike (SM). Sivuvaunut ajoivat kilpailunsa jo lauantai-iltana.

Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplaa kisoissa edusti kaksi ensikertalaista junioria. Eetu Helminen ja Elias Lehtonen osallistuivat MiniGP-lähtöihin, mitkä ovat Suomen Cup-sarjaa. Kilpailutapahtumat olivat heille täysin uusia, mutta he selviytyivät hienosti koko kuviosta, vapaat harjoitukset, aika-ajot ja itse kisalähdöt. Molemmat pojat aloittivat minimotoilla Reko Racingin lajivalmennuksessa vuonna 2018 ja liittyivät Kahvakoplaan viime vuonna. Viime syksynä he hankkivat MiniGP-pyörät ja ovat kevään kuluessa harjoitelleet eri mikroautoradoilla ja nyt pääsivät kisailemaan moottoriradalla.

Ensimmäisessä lähdössä kilpailun voitti Luukas Klemetti ja toiseksi ajoi Viron Maria Saluste. Kovan kisailun jälkeen Eetu ohitti Imatran Elias Matikaisen ja nousi kolmanneksi. Elias Lehtonen oli viides.

Toisessa lähdössä Klemetti oli jälleen ensimmäinen ja Saluste toinen. Eetu ja Elias Matikainen vaihtoivat tässä lähdössä sijoituksensa päin vastaiseksi. Matikainen kiri kierrosaikaansa paremmaksi kuin ensimmäisessä lähdössä. Koplalaiset tulivat maaliin peräkkäin, Eetu neljäntenä ja Elias viidentenä.

Eetu palkintopallilla
Pojat odottelevat lähtöä aika-ajoon. Vasemmalla Eetu, oikealla Elias

Minimototoiminnan aikataulumuutoksia

Hyvinkään moottoriurheilukeskuksen hiljaiset viikot ovat siten, että kaksi torstaita 25.6.ja 16.7. rata on suljettuna, joten noina päivinä ei ole minimotoilla harjoituksia.

Minimototoiminta jatkuu torstaisin kesäkuusta syyskuun 2020 loppuun.(Road Racing -lajinimi on vaihtunut Circuit Racing -nimeen vuonna 2020. Nyt RR tarkoittaa katuratakilpailuja ja CR moottoriradoilla ajettavia kilpailuja)

Kahvakoplan ja Reko Racingin vuonna 2018 aloittama projekti jatkuu edelleen Hyvinkään mikroautoradalla. Ensimmäinen kokeilu- ja harjoitusmahdollisuus käynnistyy torstaina 4.6.2020. Juniorit voivat tulla katsomaan toimintaa ja kokeilemaan minimotoja kello 17–20.

Hyvinkään UA:n kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti torstaisin voi radalla ajaa kello 12–20, opastettua toimintaa on kello 17–20.

Kertamaksu radalle on 15 € junioreille.  Torstait ovat siis varattuna pelkästään moottoripyörille. Ajo-opastuksen ulkopuolella kello 12:sta noin kello 16:een voivat aikuisetkin harrastajat käydä ajamassa Hyvinkäällä. Heille ratamaksu on 20 €.

Varsinaisesta koulutuksesta perimme erikseen maksua. Jos tarvitsee Reko Racingin pyöriä ja varusteita voi niitä käyttää maksamalla vuokraa, se sisältää koulutusta alkeisharjoittelusta lähtien.

Jos on mielessä CR-kilpaileminen (RR) varsinaisilla moottoriradoilla, niin siihen tarvitaan ajajatutkinto. 

Tutkinto on mahdollista suorittaa Hyvinkään kartingradalla 11.6.2020 Reko Racingin treenien yhteydessä. SML:n Jani Front tulee sen pitämään klo 17:sta eteenpäin. Asiat käydään lävitse junioreitten näkökulmasta, mutta aikuisillekin tutkinto soveltuu.

Avustamme tarvittaessa ajokalusto- ja varustehankinnoissa.

Tervetuloa ajamaan!

Lisätietoja tästä toiminnasta antaa Jori Nieminen.

Yhteystieto: jori.nieminen@gmail.com ja puhelin 050 441 1588

Muutoksia syyskuun minimotovuoroihin Hyvinkään kartingradalla


Hyvinkään UA järjestää isot karting kilpailut, minkä takia Reko Racingin vuoroihin tulee seuraava muutos.

Tämän viikon ajovuoro  siirtyy torstaista keskiviikolle eli on 11.9.

Viikolla 38 ei ole vuoroa, mutta seuraavalla viikolla on kaksi treeni-päivää tiistai 24.9. ja torstai 26.9.


Mutkat tutuiksi hyvässä opissa


RR junnut kehittelee kuvioita Hyvinkään Karting radalla torstaisin Kimin ja Rekon johdolla. Ajokamat ja pyörät saa tarvittaessa meiltä myös kokeiluja varten käyttöön opastuksineen. Tervetuloa joukkoon, junnut sekä vanhemmat 

Lisätietoja koulutuksesta: jori.nieminen@gmail.com ja puhelin 050 441 1588

Mahtava video treeneistä  facebook-sivuilla.
Klikkaa alla olevaa kuvaa avataksesi facebook-videon.

Reko Racingin minimototoiminta käynnistyi 2.5.19 Hyvinkään kartingradalla.Ajokausi aloitettiin jo 10. maaliskuuta, kun päästiin nelareilla ajattamaan muutamaa junioria
Vantaan sisähallissa, mutta varsinainen harjoituskausi osaltamme käynnistyi toukokuun alussa.

Kahvakoplan ja Reko Racingin viime kesänä aloittama projekti saa jatkoa alkavana kesänä
Hyvinkään mikroautoradalla. Ensimmäinen kokeilu- ja harjoitusmahdollisuus käynnistyi 2.5.19.

Juniorit voivat tulla torstaisin katsomaan toimintaa ja kokeilemaan minimotoja kello17–20. Osa viime vuonna aloittaneista junioreista on hankkinut oman pyörän ja varusteet.
Tälle vuodelle olemme saaneet Minimotojuniorit ry:ltä käyttöömme kolme uutta Fusion-merkkistä nelaria, joilla on hyvä harjoitella asfalttiradalla ajamisen alkutaipaleet. Kalustoon kuuluu siis kaikkiaan neljä Blata minimotoa ja nelja Fusionia. Ajovarusteita on siten, että alkuun pääsee niitä lainaamalla.

Kuten aiemmissa yhteyksissä on todettu, harjoittelussa pyritään oppimaan uusia taitoja pyörän käsittelyssä ja radan kiemuroiden hallitsemisessa. Tarkoitus ei ole pelkästään kiertää rataa, vaan myös oppia ajolinjojen valintaa, jarrutuksen ajoittamista ja kaarteesta kiihdytyksen hallitsemista.

Kaikki asiat pyritään tekemään positiivisella asenteella ja opastuksella. Tavoitteena on perehdyttää juniorit road racingiin ja kannustaa heitä viemään harrastusta eteenpäin ja kartuttamaan taitojaan niin, että he voivat osallistua kilpailutoimintaan.

Hyvinkään UA:n kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti torstaisin voi radalla ajaa kello 12–20,
opastettua toimintaa on kello 17–20. Jokaisen radan käyttäjän tulee lukea lyhennetty
turvallisuusohje, minkä pääsee lukemaan Kahvakoplan sivuilta https://bit.ly/2JxtkL5 .

Sovitut ratapäivät ovat 2.5, 9.5, 16.5, 23.5, 6.6, 13.6, 20.6, 4.7, 18.7, 25.7, 1.8, 8.8, 15.8, 22.8, 29.8, 5.9,  24.9., 26.9.2019.

Radan käytöstä ja muusta toiminnasta syntyy kustannuksia. Junioreille tarkoitettu kausikortti
sisältää ratamaksun koko kesälle, kortti maksaa 150 €. Ajamassa voi siis käydä noudattamalla
turvallisuusohjeita.

Kertamaksu radalle on 20 €. Torstait ovat siis varattuna pelkästään moottoripyörille. Ajo-opastuksen ulkopuolella kello 12:sta noin kello 16.30:een voivat aikuisetkin harrastajat käydä ajamassa Hyvinkäällä.

Varsinaisesta koulutuksesta perimme erikseen maksua. Jos tarvitsee Reko Racingin pyöriä ja
varusteita voi niitä käyttää maksamalla vuokraa. Eripituiset lainausjaksot sisältävät ratamaksun ja koulutusta alkeisharjoittelusta lähtien. Avustamme tarvittaessa ajokalusto- ja varustehankinnoissa.

Jos minimototoiminta kiinnostaa ota yhteys!

Yhteystieto: jori.nieminen@gmail.com ja puhelin 050 441 1588

Junnujen RR-koulutus pärähti käyntiin Räyskälässä


Aurinkoisessa säässä lauantaina 19.5.2018 puolen tusinaa innostunutta tulevaa junnukuskia kokoontui Räyskälän uudelle ajoharjoitteluradalle opiskelemaan Road Racing -ajon saloja.

Junnujen ikähaitari oli 5-10 v. Osa ei ollut ajanut aiemmin ollenkaan, mutta olipa mukana myös Valter Piccardi, joka ajaa minimotokilpailuja.

Käytettävissä oli kolme Blataa, yksi Fusion ja yksi PV 50, jotka saimme Minimotojuniorit ry:ltä käyttöömme. Niillä voi kokeilla ja aloitella harrastusta ja jos ajaminen alkaa kiinnostaa, suosittelemme oman pyörän hankkimista. 

Kouluttajana toimi Reko Nieminen ja apuna häärivät mm. Jori, Pode ja Arska. Mukaan mahtuu vielä ja toivotammekin tervetulleiksi kaikki lajista kiinnostuneet 4-14 vuotiaat tulevat "ratapyöräilijät". Seuraavan kerran kokoonnutaan samoissa merkeissä Räyskälään lauantaina 2.6. klo 13-17

Tervetuloa!